Bondsfotowedstrijd

Contest Gallery: Please check your gallery shortcode. The id does not exists.

De Bondsfotowedstrijd is een jaarlijkse wedstrijd, bedoeld uitsluitend voor fotoclubs aangesloten bij de Fotobond.

Voor de Bondsfotowedstrijd 2022 kunnen jullie nu foto’s inzenden. Gezien de hoge klassering van de club bij de vorig jaar gehouden Bondsfotowedstrijd zullen we onze uiterste best moeten doen ook dit jaar in de top te eindigen.

Een mooie foto is daarvoor niet genoeg. De foto dient onderscheidend te zijn; de jury moet verrast worden qua onderwerpkeuze en compositie. Uiteraard moet de foto technisch goed zijn; wees bij het bewerken van je foto(‘s) terughoudend bij het aanpassen van de scherpte, contrast en kleur.

Je kunt maximaal 3 foto’s inzenden. De uiterste inzenddatum is 15 april aanstaande. Daarna gaat een selectiecommissie van de club aan de slag om uit de ingezonden foto’s  de clubinzending van 10 foto’s te kiezen. Je bent niet aan een thema gebonden. Het afdrukken van de geselecteerde foto’s en de verzending zal door de club worden verzorgd.

De foto’s dienen aan de volgende voorwaarden te voldoen:

Bestandsgrootte: zo groot mogelijk, maar niet groter dan 16 Mb.

JPG-kwaliteit: 80% of hoger.

Kleurruimte: sRGB.

De bespreking van de Bondsfotowedstrijd zal op zondag 3 juli aanstaande in de Schouwburg van Deventer plaatsvinden. Aanvang 10.00 uur. Daarover volgt nog nadere informatie.

Je kunt je foto’s (max 3) uploaden. Het uploaden is gesloten.

Bondsfoto selectie 2021