Seizoen 2018-2019

Natuur
Clubavond april 2019 | In het thema Natuur konden de leden laten zien wat zij verstaan onder Natuur, een breed begrip dat vele interpretaties kent.

Bij avond
Clubavond maart 2019 | Bij avondlicht is alles anders. Dit keer de uitdaging om gebruik te maken van de sfeer die het donker geeft. In de stad of op het platteland. Uitermate geschikt om met licht te spelen. Camera van de automaat te halen en te experimenteren. De beelden van deze competitie varieerden van stadsgezicht tot experimentele fotografie.

Portret
Clubavond februari 2019 | Mede naar aanleiding van een workshop portretfotografie aan het begin van het seizoen, georganiseerd door de werkgroep Portretfotografie, werd dit thema geïntroduceerd. Aan de leden de opdracht om een sprekend portret te maken, en dan blijkt het soms best lastig wat de definitie van een portret is. Het leverde in ieder geval een mooie serie op.

Vrij onderwerp
Clubavond december 2018 | Voor de competitie in december was er een vrij onderwerp. Hierbij kunnen leden zich naar hartelust uitleven in een onderwerp naar keuze. Dit keer een enorme variatie van natuur- tot straatfotografie en portret- tot architectuur.

Landschap
Clubavond november 2018 | Wat is een landschap, is dat natuur of mag het ook een stadsgezicht zijn. Is er nog sprake van een landschap zodra merendeel van de foto uit wolkenlucht bestaan? Allemaal vragen die opkwamen tijdens de competitie met thema Landschap. Het leverde een grote variatie aan foto’s van vulkanen, duinen, bos en polder.

Leegte
Clubavond oktober 2018 | Wat is leegte? Het woord wordt vaak gebruikt, met meerdere bedoelingen. Je kunt je leeg voelen, een leeg gebouw, ruimtelijk gevoel of de lege portemonnee aan het eind van de maand. Iedereen kent het begrip, maar iedereen zal er een andere betekenis aan geven. Het was voor de leden een uitdaging om het begrip ‘Leegte’ vast te leggen door middel van fotografie, maar heeft mooie beelden opgeleverd.

Vrij werk
Clubavond september 2018 | Van oudsher is de eerste clubavond van het seizoen een vrije selectie van foto’s voor de competitie. Sommigen laten zich inspireren door de vakantiebestemming, anderen doen een cursus of duiken gedurende de zomer de studio in. Het levert altijd mooi fotowerk op.