Seizoen 2019-2020

Natuur- en macrofotografie
Clubavond juni 2020 | Het thema natuurfotografie was gekozen als laatste fotobespreking van het seizoen. Geïnspireerd door de Verdieping van Ruud de Vreugd waren er veel macrofoto’s geüpload. Veel variatie in thema en gebruik van techniek, waarbij de vraag blijft; wat is natuur.

Straatfotografie
Clubavond mei 2020 | Het doel van straatfotografie is om mensen op publieke plaatsen zoals straten en parken te fotograferen zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Dat is nog niet altijd even makkelijk. Toch zijn de leden er deze maand in geslaagd een fraaie selectie straatfoto’s te presenteren.

Architectuur
Clubavond april 2020 | Ditmaal was het thema van de fotobespreking Architectuur. Bij de foto’s aandacht voor techniek, met veel fraai lijnenspel, stadsgezichten en bijzondere gebouwen.

Online fotobespreking thema Vrij werk
Clubavond maart 2020 | Gedwongen door de omstandigheden had Diafragma zijn eerste online clubavond. Het thema was Vrij Werk.

Portret met een Twist
Clubavond februari 2020 | Voor de competitie van de werkgroep Portretfotografie dit keer een onderwerp waarbij we voorbij de basis van de portret fotografie willen gaan en gaan experimenteren met portretten die net anders zijn.

Bondsfoto selectie 2020
Voor onze club heeft de bondsfoto selectie commissie (Jan Klijnstra, Ruud de Vreugd en Jan Scheer) de lastige taak op zich genomen om 10 foto’s te selecteren voor de jaarlijkse bondsfoto competitie van de Fotobond.

Fiets
Clubavond januari 2020 | Voor het thema van de werkgroep Straatfotografie moesten de fotografen de straat op met als opdracht een fiets onderdeel te maken van de foto. De serie laat zien dat dit op verschillende wijze mogelijk is, en de vraag is of de fiets, of de persoon op de fiets centraal staat.

Nieuwjaarsbijeenkomst thema Vrij werk
Clubavond januari 2020 | De eerste bijeenkomt van het nieuwe jaar. Naast de nieuwjaarsborrel was er een competitie vrij werk.

Creatief bewerken
Clubavond december 2019 | Dit competitie thema gaf leden de kans om te laten zien hoe ze met creatief bewerken een interessant beeld kunnen creëren.
Met bewerken werd in dit geval bedoeld het beeld dusdanig aan te passen dat er iets wordt toegevoegd. Dat kan bestaan uit het combineren van verschillende (eigen!) foto’s, het aanpassen van (een deel van) de foto etc.

Vrij werk
Competitie november 2020 | Een competitie zonder thema, waardoor de leden de kans kregen om te laten zien waar hun interesse ligt binnen de fotografie. Het leverde prachtige beelden op.

Paddenstoelen
Clubavond oktober 2019 | Met dit thema daagde de werkgroep Natuurfotografie de leden uit om op een creatieve manier een foto te maken binnen het thema Paddenstoelen. Dit leverde een mooie serie op in dit typische herfst thema.

Close-up
Clubavond september 2019 | De opdracht van de werkgroep Portretfotografie voor de competitie van 24 september was om een close-up portret te maken.
Wat is een close-up, hoe ver kan je gaan. We lieten de maker vrij om dit zelf te interpreteren en het beeld zo sprekend mogelijk te maken. Met een verrassend resultaat!

Gedicht
Seizoensopening september 2019 | Het nieuwe bestuur had als eerste thema van het jaar gekozen voor een dichtregel die passend was bij de veranderingen binnen de club.
De leden moesten een foto maken naar aanleiding van een dichtregel, waarbij zij moesten proberen de essentie van het gedicht te vatten in hun foto op een manier die bij hen als fotograaf past.