Seizoensopening

De winnende foto door Andre Sprong

De seizoensopening begon met de competitie Thema Gedicht, met een van oorsprong Chinese dichtregel:

Als de wind van verandering waait, bouwen sommige mensen muren en anderen windmolens

Op basis van deze dichtregel hebben 13 leden een foto gemaakt voor de competitie. De foto’s waren gevarieerd, en om een idee te krijgen van het verhaal achter de foto, en waardoor deze binnen het thema zou vallen, is tijdens de clubavond besloten om vooraf aan de beoordeling ieder kort de foto te toelichten. Hierbij bleek dat bepaalde foto’s na toelichting door de maker een diepere betekenis kregen bij de leden, wat zich ook uitte in het aantal fiches dat de betreffende foto’s kregen.

Bespreking van de competitefoto’s tijdens de clubavond

De winnende foto kwam deze clubavond van André Sprong. Een samengesteld beeld van een vrouw, een muur en wolken. Met een score van 21 fiches met afstand de winnaar van deze competitie. Bij navraag waarom deze foto zo hoog scoorde gaven leden aan dat de foto tot de verbeelding spreekt, daarnaast was men onder de indruk van de gebruikte techniek en de kwaliteit van de uitvoering.

André omschreef het beeld zelf met de tekst: Veranderingen geven sommigen een beklemmend gevoel en trekken een muur op. Anderen laten de wolken van verandering voorbij trekken en kijken welke nieuwe mogelijkheden deze bieden.

Abstract werk van nieuw lid Theo van Houdt.

Er was deze avond ook werk te zien van ons nieuwe lid Theo van Houdt, die met een abstract werk indruk maakte. Hij fotografeerde hiervoor duingras in de wind, geïnspireerd door het gedicht van het thema. Door bewerking creëerde hij een interessant beeld met veel dynamiek. Hij is van plan meer met abstracte fotografie te experimenteren, dus hopelijk gaan we meer van dit soort werk van hem zien.

Jonge kinderen bij het beeld van De Verwoeste Stad door Ronald van Eenige.

Een foto die ook goed scoorde tijdens de avond was van Ronald van Eenige. Hij ging met zijn foto in op het diepere thema verandering en op een positieve manier gebruik maken van deze verandering.
Hij koos voor een opname van het beeld ‘De Verwoeste Stad’ van Ossip Zadkine. Een beeld dat staat voor de verwoesting van de stad Rotterdam, en de hoop dat de stad weer mag opbloeien. Het feit dat Rotterdam tegenwoordig een bloeiende metropool is, maakt de hoop die uitstraalt van dit beeld des te treffender. Ronald weet dit vast te leggen door het beeld te combineren met twee kinderen die geïnteresseerd naar het beeld kijken. Indrukwekkende wolkenlucht op de achtergrond.

Aansluitend aan de competitie was er een introductie van komend seizoen door het bestuur en de 5 nieuwe werkgroepen.

Na een korte pauze werd de allereerste Verdieping gehouden door de werkgroep Portretfotografie. Er werd hierbij ingegaan op de basis van Portretfotografie en inspiratie uit werk van leden en bekende portretfotografen. De verdieping diende als inleiding voor het volgende competitie thema ‘Close up’. Waarbij leden de opdracht krijgen een close up portret te maken.

Het was een drukke avond die door de leden werd gewaardeerd. Een goede start voor komend seizoen!

Alle weergegeven foto’s zijn eigendom van de vermelde fotograaf. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf.