1.5 Hoe reageer ik op een forum onderwerp?

Zodra je in een forum onderwerp zit kun je helemaal naar onderen scrollen, waar je een leeg veld ziet met Laat een antwoord achter. Hier kun je reageren op dezelfde wijze als bij het maken van een nieuw forum onderwerp.
Wil je direct op een bepaald bericht of bepaalde reactie reageren, klik dan onder het specifieke bericht op Reageren of Citeren.

1.4 Hoe kom ik op het forum?

Zodra je inlogt op de website zie je in de menubalk het item ‘Forum’. Door hier op te klikken kom je in het forum overzicht.

En na het inloggen worden aan de rechterkant van het scherm ook de laatste forum updates getoond.

1.3 Hoe kan ik stoppen met een onderwerp volgen?

Mocht het niet meer interessant voor je zijn, dansel dat je het op eigen behoefte raadplegen op het forum wanneer het jezelf uitkomt, kun je je uitschrijven op het betreffende onderwerp door te klikken op uitschrijven.

1.2 Hoe abonneer ik me op een onderwerp?

Nieuwe forummeldingen worden in de rechterzijbalk van de website weergegeven (of onderaan op mobiel). Je kunt je ook abonneren op een bepaald onderwerp door bij het onderwerp linksboven op de oranje link Abonneren op .. te klikken. Dit kan op forum onderwerp niveau, maar ook op categorie niveau.

Door jezelf te abonneren op nieuwe onderwerp in een categorie word je via email geïnformeerd als er nieuwe reacties zijn en/of nieuwe vragen die gepost zijn in het betreffende onderwerp/categorie waarop je je geabonneerd hebt.

1.1 Welke categorieën zijn er?

Momenteel zijn we gestart met een beperkt aantal categorieën om het overzichtelijk te houden en echt bedoeld om het dicht bij de activiteiten van onze fotoclub houdt. Dit zijn nu:

Diafragma algemeen: Vragen & Opmerkingen en de Ideeënbus

Fotobewerking: Lightroom en Phhotoshop

Extra foto’s: Foto’s buiten de competitie en Competitiefoto’s

1. Hoe plaats ik mijn onderwerp / vraag / behoefte?

Ga binnen het forum naar de juiste categorie waaronder je vraag / behoefte valt. Kies vervolgens rechtsboven in het scherm voor Toevoegen Onderwerp en geef een concrete Onderwerp titel aan je bericht zodat mensen direct begrijpen waarover je graag in gesprek wilt. Tik een beschrijving rondom je vraag en voeg waar gewenst een bestand toe. Een goed voorbeeld hiervan is uiteraard binnen de categorie Extra foto’s.
Klik rechtsonder op ‘Toevoegen Onderwerp’
Je forum onderwerp is geplaatst. Je kunt deze ten allen tijde wijzigen of verwijderen met de optiest ‘Bewerken’ en ‘Verwijderen’ rechtsonder het bericht.