1.6 Kan ik mijn foto zelf afdrukken?

Uiteraard kan dat! Je bent wel zelf verantwoordelijk voor de afdruk en dient deze op de clubavond zelf mee te nemen. Formaat (afhankelijk van de verhouding) ca. 30×45 cm zodat de afmetingen van zowel zelf afdrukken als de fotofabriek gelijk zijn.

Gram keuze (fotofabriek 300 gr) is aan jezelf, idem voor keuze mat of glans (fotofabriek glans).

1.5 Wat zijn de kosten van een fotoafdruk?

Als je kiest voor zelfafdrukken is het een eigen keus welke kosten je wilt maken. Als je ervoor kiest dat de fotoclub de afdruk verzorgt werkt het qua kosten alsvolgt:

De kosten zijn afhankelijk van het aantal bestellingen (per set van 5 a €2 en extra a €1, exclusief 10% korting). UV-glans is €1,50 per order. Bijvoorbeeld bij 10 foto’s komt dit uit op €1,49 per stuk, bij 14 stuks €1,31, bij 17 stuks =€1,24. Gelet op het gemiddeld aantal inzendingen (15) kunnen we uitgaan van €1,30 per stuk. De penningmeester zorgt voor afrekening bij de leden in januari en juni.

1.4 Wat zijn de eisen voor een afdruk via de fotofabriek?

De foto wordt afgedrukt in standaardverhouding 2:3 (met formaat 30×45 cm). Je kunt van deze verhouding afwijken, maar dan zal de foto in het 2:3 kader moeten worden gepast in de foto-editor, en na ontvangst van de fotofabriek de witranden moeten worden bijgesneden; dan wordt de foto dus kleiner. Dat is ook extra werk dus liever niet. Afdruk is op 300 grams papier en we maken gebruik van de glans-optie.

1.3 Hoe werkt het als de fotoclub de fotoafdruk verzorgt?

Hans Mulder verzorgt komend seizoen weer de afdrukken. Dit gaat via de Fotofabriek zoals sinds november 2019 afgesproken. De kwaliteit is veelal alleszins redelijk, zeker voor de prijs en voor het doel goed bruikbaar.

Na het gebruikelijke uploaden van de foto volgt dinsdag de bestelling en is deze vrijdag/zaterdag binnen. Mocht er iets fout zijn gegaan dan is herdrukken nog mogelijk zodat de foto’s dinsdag toch op tijd binnen kunnen zijn.

1.1 Waarom moet mijn foto afgedrukt worden?

De foto’s worden online beoordeeld door de leden, maar als de foto niet afgedrukt is zal deze op de clubavond zelf niet besproken worden. En uiteraard is het altijd leuk weer een nieuwe foto ergens in je huis te plaatsen!