Fotobond

Gedurende het lopende fotojaar worden er diverse wedstrijden georganiseerd door de fotobond waarvoor je foto’s kunt inzenden. Een greep uit de mogelijkheden en vergeet bij deelname niet dit te delen via de verschillende sociale media van onze fotoclub.

Foto Individueel is een jaarlijkse wedstrijd voor alle leden van de Fotobond en wordt vanaf 2022 twee maal per jaar georganiseerd. Deze editie kent de genres: De mens, documentair, natuur en landschap en vrij onderwerp. Na de jurering zal de lijst met winnaars (brons en hoger) bekend gemaakt worden, echter zonder aan te geven welke score men heeft. In oktober 2022 zal als de omstandigheden dat toelaten, een bijeenkomst worden georganiseerd, waarin de prijsuitreiking van de prijswinnaars van beide wedstrijden zal plaats vinden.

Inzenden voor 2e editie 2022: vanaf 15 juli tot 1 september

Verwachte uitslagdatum: eind september 2022, maar wie welke prijs wordt pas bekend bij de prijsuitreiking in oktober.

De Bondsfotowedstrijd is een jaarlijkse wedstrijd, bedoeld uitsluitend voor fotoclubs aangesloten bij de Fotobond. Persoonlijke leden kunnen hieraan niet deelnemen.  Dit jaar kent de wedstrijd de volgende data:

Inzenden:  1 april 2022 – 18 mei 2022 de digitale bestanden

18 mei 2022 –  1 juni 2022  de dozen met foto’s

De bondsfotowedstrijd (uitslag) is dit jaar in de schouwburg van Deventer op 3 juni om 10:00u.

Dit jaar is de jurering anders opgezet dan voorheen, met naar verwachting een boeiende voorstelling en een goede bespreking, aan de jury zal het niet liggen.

Foto Online is een fotowedstrijd voor alle leden van de Fotobond en wordt tweemaal per jaar gehouden. Deze wedstrijd wil nadrukkelijk openstaan voor de beginnende fotograaf. Het is een mooie gelegenheid om je werk te laten toetsen door een vakjury.

De eerste editie van dit jaar staat open vanaf 1 mei en inzenden is mogelijk tot en met 15 juni 2022 via de website van de fotobond > Wedstrijden en Exposities > Actuele Fotobond wedstrijden. Er kan worden ingezonden op twee genres, Vrij Onderwerp en Natuur.

Wekelijks insturen van een foto met een bepaald thema. De thema’s voor het nieuwe seizoen 2021-2022 zijn bekend, zie hieronder het overzicht. Voor de detaillering van het thema vind je deze op de fotobond site hier.

ThemaInzenden vantot en metpublicatiedatum
Planten in strakke vorm14 mei19 mei28 mei
(Volgt)21 mei26 mei4 juni
Het beslissende moment in de sport28 mei2 juni11 juni
(Volgt)4 juni9 juni18 juni
Aarde11 juni16 juni25 juni
Lucht18 juni23 juni2 juli
Vuur25 juni30 juni9 juli
Water2 juli7 juli16 juli
Ontmoeting9 juli14 juli23 juli
Zonsondergang anders16 juli21 juli30 juli
Portret van een “nieuw” familielid6 aug11 aug20 aug

Foto Nationaal is een jaarlijkse salon (expositie) van de Fotobond. Het doel is een expositie samen te stellen van fotoseries bestaande uit 5 samenhangende beelden met een, qua genre, zo breed mogelijke afspiegeling van ontwikkelingen binnen de vrijetijdsfotografie. Er wordt gekozen voor kwalitatief hoogstaand, eigentijds werk. Uit het grote aantal inzendingen zal de commissie maximaal dertien series kiezen. De commissie wordt samengesteld uit professionals uit de fotografiewereld. Leden kunnen alleen op uitnodiging inzenden voor deze expositie. Voor onze club zal dit begin 2022 weer actueel worden.

Eind februari 2022: …………………………Vaststelling aantal uitnodigingen per afdeling

1-5-2022: ………………………………………….Sluitingsdatum opgave vanuit de afdelingen

Tussen 20 en 30 mei 2022: …………….Mail naar de uitgenodigde

Hele maand september 2022: ……….Inzendperiode digitale bestanden

Tussen 20 en 31 oktober: ……………….De genomineerde zenden prints in voor jureren

AudioVisueel is een landelijke wedstrijd, waarbij meerdere foto’s en een minimum aan video middels overlays en voorzien van ondersteunend geluid in een presentatie worden geplaatst. Audiovisueel Online is een tweejaarlijkse wedstrijd. De wedstrijd wordt in de oneven jaren gehouden, waarbij 2023 het eerstvolgende jaar is. Deelname staat open voor alle leden van de Fotobond.