Fotobond

Gedurende het lopende fotojaar worden er diverse wedstrijden georganiseerd door de fotobond waarvoor je foto’s kunt inzenden. Een greep uit de mogelijkheden en vergeet bij deelname niet dit te delen via de verschillende sociale media van onze fotoclub.

Foto Individueel is een jaarlijkse wedstrijd voor alle leden van de Fotobond.
Inzenden voor de editie van 2021 kan van 1 augustus tot 15 september.

De Bondsfotowedstrijd is een jaarlijkse wedstrijd, bedoeld uitsluitend voor fotoclubs aangesloten bij de Fotobond. Persoonlijke leden kunnen hieraan niet deelnemen.
De inzend- termijnen voor 2021 zijn:
Digitaal: 1 februari – 30 augustus.
Dozen: 1 september – 14 september.
Binnen onze fotoclub verloopt dit via de bondsfoto 2021 wedstrijd.

Foto Online is een fotowedstrijd voor alle leden van de Fotobond en wordt driemaal per jaar gehouden. Deze wedstrijd wil nadrukkelijk openstaan voor de beginnende fotograaf. Het is een mooie gelegenheid om je werk te laten toetsen door een vakjury.
Momenteel staat de 2e editie van 2021 open van 1 juni tot en met 15 juli.

Wekelijks insturen van een foto met een bepaald thema. Deze zijn vooraf het jaar al volledig bepaald. Voor 2021-2022 zijn ze nog niet bekend, de laatste van dit jaar staan hieronder. Voor de detaillering van het thema vind je deze op de fotobond site hier.

ThemaInzenden vantot en metpublicatiedatum
Stilleven29 mei3 juni12 juni
Ongemakkelijk5 juni10 juni19 juni
Actie!12 juni17 juni26 juni

Foto Nationaal is een jaarlijkse salon (expositie) van de Fotobond. Het doel is een expositie samen te stellen van fotoseries bestaande uit 5 samenhangende beelden met een, qua genre, zo breed mogelijke afspiegeling van ontwikkelingen binnen de vrijetijdsfotografie. Er wordt gekozen voor kwalitatief hoogstaand, eigentijds werk. Uit het grote aantal inzendingen zal de commissie maximaal dertien series kiezen. De commissie wordt samengesteld uit professionals uit de fotografiewereld. Leden kunnen alleen op uitnodiging inzenden voor deze expositie. Voor onze club zal dit begin 2022 weer actueel worden.

AudioVisueel is een landelijke wedstrijd, waarbij meerdere foto’s en een minimum aan video middels overlays en voorzien van ondersteunend geluid in een presentatie worden geplaatst. Audiovisueel Online is een tweejaarlijkse wedstrijd. De wedstrijd wordt in de oneven jaren gehouden, waarbij 2023 het eerstvolgende jaar is. Deelname staat open voor alle leden van de Fotobond.