Fotobond

Gedurende het lopende fotojaar worden er diverse wedstrijden georganiseerd door de fotobond waarvoor je foto’s kunt inzenden. Een greep uit de mogelijkheden en vergeet bij deelname niet dit te delen via de verschillende sociale media van onze fotoclub.

Foto Individueel is een jaarlijkse wedstrijd voor alle leden van de Fotobond.
Inzenden voor de editie van 2021 is inmiddels gesloten.

De Bondsfotowedstrijd is een jaarlijkse wedstrijd, bedoeld uitsluitend voor fotoclubs aangesloten bij de Fotobond. Persoonlijke leden kunnen hieraan niet deelnemen.
De inzend- termijnen voor 2021 zijn:
Digitaal: 1 februari – 30 augustus.
Dozen: 1 september – 14 september.
Binnen onze fotoclub verloopt dit via de bondsfoto 2021 wedstrijd.

Foto Online is een fotowedstrijd voor alle leden van de Fotobond en wordt driemaal per jaar gehouden. Deze wedstrijd wil nadrukkelijk openstaan voor de beginnende fotograaf. Het is een mooie gelegenheid om je werk te laten toetsen door een vakjury.
Momenteel zijn de edities van 2021 gesloten en is het wachten op de nieuwe datums.

Wekelijks insturen van een foto met een bepaald thema. De thema’s voor het nieuwe seizoen 2021-2022 zijn al deels bekend, zie hieronder het overzicht. Voor de detaillering van het thema vind je deze op de fotobond site hier.

ThemaInzenden vantot en metpublicatiedatum
Geënsceneerd portret in kleur11 sept16 sept25 sept
100 % groenten en fruit in kleur18 sept23 sept2 okt
De fauna belicht25 sept30 sept9 okt
Productfoto2 okt7 okt16 okt
Natuurfotografie met ICM9 okt14 okt23 okt
Mens of dier in angstige situatie16 okt21 okt30 okt
Een uit de hand gelopen hobby of passie23 okt28 okt6 nov

Foto Nationaal is een jaarlijkse salon (expositie) van de Fotobond. Het doel is een expositie samen te stellen van fotoseries bestaande uit 5 samenhangende beelden met een, qua genre, zo breed mogelijke afspiegeling van ontwikkelingen binnen de vrijetijdsfotografie. Er wordt gekozen voor kwalitatief hoogstaand, eigentijds werk. Uit het grote aantal inzendingen zal de commissie maximaal dertien series kiezen. De commissie wordt samengesteld uit professionals uit de fotografiewereld. Leden kunnen alleen op uitnodiging inzenden voor deze expositie. Voor onze club zal dit begin 2022 weer actueel worden.

AudioVisueel is een landelijke wedstrijd, waarbij meerdere foto’s en een minimum aan video middels overlays en voorzien van ondersteunend geluid in een presentatie worden geplaatst. Audiovisueel Online is een tweejaarlijkse wedstrijd. De wedstrijd wordt in de oneven jaren gehouden, waarbij 2023 het eerstvolgende jaar is. Deelname staat open voor alle leden van de Fotobond.