Fotobond

Gedurende het lopende fotojaar worden er diverse wedstrijden georganiseerd door de fotobond waarvoor je foto’s kunt inzenden. Een greep uit de mogelijkheden en vergeet bij deelname niet dit te delen via de verschillende sociale media van onze fotoclub.

Foto Individueel is de wedstrijd voor alle leden van de Fotobond die tweemaal per jaar gehouden wordt. Op zaterdag 28 oktober 2023 zal in Cultureel & Vergadercentrum H.F. Witte in De Bilt de bespreking en prijsuitreiking van beide edities van 2023 plaatsvinden. Deze bespreking staat open voor alle leden van de Fotobond, niet alleen de deelnemers en de winnaars. Het bijwonen van deze dag is leerzaam; je leert beter kijken naar foto’s en je doet inspiratie op voor je eigen fotowerk. Een overzicht van waarderingen van de niet prijswinnende foto’s van FI 2023 -1 zal in april op de website worden gezet. Voor de eerste editie van Foto Individueel 2023 waren er 863 inzendingen.

De inzendtermijn voor de 2e editie is vanaf 1 augustus tot 15 september 2023. Onderwerp: documentaire/storytelling e.d. Nadere informatie volgt.

De Bondsfotowedstrijd is een jaarlijkse wedstrijd, bedoeld voor fotoclubs, die zijn aangesloten bij de Fotobond. Persoonlijke leden kunnen hieraan niet deelnemen.

Ook dit jaar heeft de fotoclub aan deze wedstrijd mee gedaan. Onze inzending is te zien onder Exposities en Wedstrijden/Bondsfotowedstrijd 2023.

De bespreking van de Bondsfotowedstrijd wordt zondag 23 april aanstaande in het Theater en Congrescentrum de Hanzehof 1 in Zutphen gehouden, De bespreking begint om 10.00 uur en zal met een onderbreking voor de lunch tot 14.00 uur duren. (bestelling van een lunch via de website van de Fotobond). Daarna zal vanaf 14.30 uur tot 16.00 uur Maarten Corbijn een presentatie van zijn fotowerk geven,

Foto Online is een digitale fotowedstrijd voor alle leden van de Fotobond, die tweemaal per jaar wordt gehouden.  Deze wedstrijd is bedoeld voor de beginnende fotograaf.

Voor de eerste editie kan worden ingezonden vanaf 1 mei tot 15 juni 2023. Vrij onderwerp en een nog te bepalen genre. Uitslag 1 augustus 2023.

Voor de tweede editie kan worden ingezonden vanaf 1 oktober tot 15 november 2023. Vrij onderwerp en een nog te bepalen genre. Uitslag: begin december 2023.

Wekelijks insturen van een foto met een bepaald thema. Zie hieronder het overzicht van de . thema’s tot en met de 1e week van juni. Voor de detaillering van het thema vind je deze op de fotobond site hier.

ThemaInzenden vantot en metpublicatiedatum
Verstilling22 apr27 apr6  mei
Optische illusie29 apr4  mei13 mei
Herinneren wat vergeten wordt6  mei11 mei20 mei
Genegenheid op straat13 mei18 mei27 mei
Bewegen in stijl20 mei25 mei3  jun
Diepte rond licht en schaduw27 mei1  juni10 jun
De mens in zijn omgeving3   jun8  juni17 jun

Inschrijving voor landelijk mentoraat tot 30 april 2023

Het landelijk mentoraat is bedoeld voor redelijk gevorderde fotografen die zich verder willen bekwamen onder leiding van een ervaren mentor. Het open mentoraat heeft geen thema, het documentair mentoraat richt zich meer op het vertellen van verhalen in series. Meer informatie vind je hier.

AudioVisueel is een landelijke wedstrijd, waarbij meerdere foto’s en een minimum aan video middels overlays en voorzien van ondersteunend geluid in een presentatie worden geplaatst. Audiovisueel Online is een tweejaarlijkse wedstrijd. De wedstrijd wordt in de oneven jaren gehouden, waarbij 2023 het eerstvolgende jaar is. Deelname staat open voor alle leden van de Fotobond.