Seizoen 2023 – 2024

Competitie Insecten
Het thema voor de eerste thema-avond is insecten. Dat is expres gedaan omdat we in midden in het seizoen zitten voor insecten en spinnen. Ja spinnen zijn formeel wel geen insecten maar behoren tot een heel andere familie, maar voor de opdracht mogen ze wel meedoen. Let wel, het gaat om het dier. Webben, nesten en andere bouwsels horen hier niet bij tenzij ze een aanvullende rol vervullen. 
Ook opgezette en of gedode dieren vallen buiten het thema. Verder is alles prima van de vlinder in een vlindertuin tot een muggenlarve in een regenton om maar eens wat te noemen. In de natuur of thuis (terrarium) is allemaal prima Macro licht voor de hand maar dat hoeft niet. De opbrengst deze avond was wederom van hoge kwaliteit.

Competitie Druppels
Druppels zijn fantastisch om te fotograferen. Ze zijn zo gevarieerd in vormen, kleuren en dynamiek, dat het je met dit thema alle kanten op kan en fantastische platen kunt maken. Je kunt denken aan vallende druppels, reflexie in druppels. De druppels kunnen uit heel veel verschillende vloeistoffen ontstaan zijn. Echt alles is mogelijk, zolang het maar duidelijk is dat de druppel(s) het onderwerp is/zijn. Je kunt denken aan een natuurfoto, studiofoto, portret, echt alles is mogelijk. Ga je voor een foto waar de kleuren van afspatten of juist een rustig of verstild beeld. Wees creatief…

Competitie Lijnenspel
Om arm de schoonheid van symmetrie en geometrie met het boeiende foto thema Lijnenspel.  Ga het fascinerende  samenspel van rechte randen en rondingen verkennen. Zoek balans, contrast of misschien verborgen verbanden die dit thema eer aan doen voor jou. Laat je creativiteit de vrije loop en leg de betoverende aantrekkingskracht vast van convergerende lijnen, parallelle structuren en onverwachte kruispunten die tot nadenken aanzetten of verrassingen geven. Van architectonische wonderen,  natuurlijk landschappen tot bijzondere karakteristieke portretten, word je uitgenodigd om een foto  te uploaden waar de elegantie van lijnen een betoverende visuele harmonie creëert!

Competitie Anders
Doe eens iets anders met je foto; bedenk hoe jouw foto tussen 100 soortgelijke foto’s er toch uit kan springen. Wijk af van de regels en durf te experimenteren met kleurgebruik, camerahoek, sluitertijd, scherpte, omgeving (object past eigenlijk niet in de setting) etc. Maak het vervreemdend, stimuleer mensen om wat langer stil te staan bij je foto. Een mooie gelegenheid om te experimenteren

Competitie Sport
Alle sporten op wat voor manier dan ook is toegestaan. Maak een foto waar de kracht, techniek, lef, behendigheid, souplesse, elegantie of wat dan ook tot uiting komt. Snelheid of juist bevriezen kunnen mooie platen opleveren. Emotie of spanning van een gezicht aflezen geeft mooi resultaten.