1.4 Sterren geven aan een foto

Door op de ster te klikken geef je een punt. Door meerdere malen op de ster te klikken geef je meer punten. Dit kan maximaal 5 keer in totaal. Je kan je sterren verdelen over meerdere foto’s of 1 foto.  En uiteraard niet op de foto van jezelf!

1.3 Foto bekijken en beoordelen

Zodra de deadline voor uploaden verstreken is zal de galerij aangepast worden zodat je de foto’s kan beoordelen.  

Als je je muis over de foto beweegt zie je de titel en onderaan een ster. Als je je muis wat langer op de foto laat staan zie je de omschrijving van de fotograaf (als deze gegeven is).  

Door op de foto te klikken wordt deze in volledig venster weergegeven in een nieuw tabblad. Door nogmaals te klikken zoom je in en weer uit op de foto. Door het tabblad te sluiten of te wisselen kom je weer terug in de galerij.

1.1 Aan welke eisen moet een foto voldoen

Afdrukken (competitie)
Voor afdrukken van de foto is het belangrijk dat deze een resolutie heeft van 300 pixels/inch. Daarnaast moet de foto groot genoeg zijn, wij adviseren .. x ..

Online weergave (extra of online fotobespreking)
Voor online weergave is het niet nodig een hoge resolutie te gebruiken. Een resolutie van 100 pixels/inch is vaak meer dan genoeg.

Moet worden aangevuld

1.2 Ik wil mijn foto verwijderen

Je kunt een foto die is geupload niet meer verwijderen. De upload test wordt regelmatig geleegd, indien je een foto verwijderd wil hebben uit een andere categorie, mail naar info@fotoclubdiafragma.nl.

1. Foto uploaden

Als je een foto wilt uploaden voor een fotobespreking of competitie, ga je na het inloggen naar het menu Leden > Foto uploaden.

Daar zie je verschillende categorieen staan met soms al foto’s van andere leden. De bovenste categorie ‘ Upload testen’ kun je gebruiken om te testen.