Seizoen 2020-2021

Competitie Samengestelde beelden
Bij deze opdracht moesten de leden een foto maken waarbij gebruik wordt gemaakt van lagen (meerdere foto’s). Dit kan (soms) direct met de camera gedaan worden, maar met fotoshop zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Competitie Dieren
Maak een foto van een dier, bij voorkeur een vogel, die in de vrije natuur leeft. Dus niet in gevangenschap. Maak de foto zodanig dat het dier duidelijk het onderwerp van de foto is. Let hierbij goed op de instellingen van je camera en de gekozen lens.

Competitie Portret in de kunst
Bij deze opdracht is het de bedoeling je te laten inspireren door een bestaand, bekend portret in de kunst. Dat kan een schilderij zijn, maar ook een beeld of een foto. Je kunt er voor kiezen het bekende portret zo dicht mogelijk te benaderen, kleuren, lichtinval, etc. Van belang is wel dat het voor de toeschouwer duidelijk is dat jouw foto geïnspireerd is door het bekende portret

Competitie Architectuur in het donker
Clubavond 23 februari 2021 hoe anders kunnen gebouwen er in het donker met verlichting uit zien. Laat het blauwe uurtje, de duisternis en/of kunstlicht de vorm van je gebouw of architectonisch object bepalen en neem dit mee in je compositie.

Competitie Straatfotografie beweging
Clubavond 26 januari 2021| Om in de corona-tijd toch straatfoto’s te kunnen maken is er deze keer gekozen voor het thema beweging. Met dit thema kan je vanaf een veilige afstand bijvoorbeeld een persoon, voertuig of straatbeeld vastleggen. De verschillende technieken zijn duidelijk toegepast door de leden.

Competitie Creatief met Verf
Clubavond 5 januari 2021 | Bij deze opdracht is het de bedoeling een creatieve foto te maken met verf in de hoofdrol. Maak hierbij gebruik van een model, voorwerpen, fruit of verf alleen. Kortom leef je uit met verf.

Competitie Het Weer
Clubavond december 2020 | Het weer is overal om ons heen. Dit keer de uitdaging om het weer op een bijzondere manier vast te leggen, met een mooie serie weerfenomenen als resultaat.

Competitie Duister Portret
Clubavond november 2020 | Aan de leden de opdracht om een portretfoto te maken waarbij ze het model op een spannende manier portretteerden. Dit kon subtiel met belichting, compositie of mimiek, of wat minder subtiel met kleding of make-up/schmink. Hieronder de resultaten van dit bijzondere thema.

Competitie Straatfotografie | Spiegeling
Clubavond oktober 2020 | Wat is een straatfoto, hoe gebruik je spiegeling, verteld de foto een verhaal.. Enkele onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de competitie bespreking van de werkgroep Straatfotografie. 
Een mooie serie straatfoto’s waarbij de aandacht uitging naar het gebruik van spiegeling

Competitie Architectuur | Spiegeling
Clubavond september 2020 | Deze maand werd de leden door de werkgroep Architectuur de opdracht gegeven zich te laten inspireren door reflectie en spiegeling in diverse vormen van architectuur. Het thema gaf genoeg ruimte aan de fotograaf om aan de slag te gaan met verschillende vormen van architectuur, oud en nieuw, en deze door te spelen met reflectie op een creatieve manier in beeld te brengen.

Competitie Vrij Werk
Seizoensopening 2020 | Als start van het nieuwe seizoen onze eerste volledig digitale competitie met als thema Vrij Werk. De leden konden laten zien wat ze in huis hebben binnen hun eigen interessegebied.